INNOWACYJNA TECHNOLOGIA
Uprawa warzyw BioVege opiera się na całkowicie przełomowym, odpowiadającym na potrzeby XXI wieku, podejściu do zdrowej żywności, które ma szansę zrewolucjonizować uprawy warzywne na całym świecie. Zakłada ono zastosowanie w ogrodnictwie pożytecznych mikroorganizmów. Uprawę warzyw wspomaga w pełni wyposażony, profesjonalny nadzór technologiczny, który dzięki elektronicznemu systemowi audytowemu formułuje na bieżąco zalecenia odnośnie upraw, aby jakość warzyw pozostawała na najwyższym poziomie.
100% NATURY
Opracowana do produkcji warzyw BioVege technologia ma na celu uprawę warzyw w zgodzie z naturą, o wysokiej wartości biologicznej, większej trwałości przechowalniczej i przyjaznej dla konsumentów. Dzieje się tak dzięki wykorzystaniu w ochronie i nawożeniu roślin naturalnych produktów, w tym preparatów mikrobiologicznych, zarówno do stosowania dolistnego jak i doglebowego, bez użycia chemicznych środków produkcji.
WARTOŚĆ PROZDROWOTNA
Warzywa BioVege, dzięki zastosowaniu probiotycznych mikroorganizmów, są o wiele bardziej bogate w związki bioaktywne i mikroelementy, niż tradycyjne warzywa ekologiczne. Posiadają bardzo wysoką wartość prozdrowotną i odżywczą. Charakteryzują się zwiększoną zawartością korzystnych dla zdrowia człowieka związków - witamin, aminokwasów, enzymów, olejków, czy związków fenolowych. Ponadto, pożyteczne mikroorganizmy zawarte w glebie rozkładają pozostałości związków chemicznych, dzięki czemu rośliny pobierają ich mniej, przez co są zdrowsze.
DŁUGA ŚWIEŻOŚĆ
Kolejnym, bardzo istotnym elementem ukazującym przewagę warzyw BioVege nad warzywami uprawianymi w sposób konwencjonalny lub tradycyjnie ekologiczny jest ich dłuższa świeżość. Zastosowane w ich uprawie mikroorganizmy sprawiły, że okres trwałości warzyw uległ znacznemu wydłużeniu. Wpływa to nie tylko na pozytywny odbiór ze strony konsumentów, ale także w znaczny sposób ogranicza straty sprzedawców i producentów.
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ
Oprócz zwiększonej zawartości składników odżywczych, warzywa BioVege charakteryzują się najwyższą jakością. Przeprowadzane testy grup konsumentów wykazały, że warzywa BioVege wyraźnie są oceniane wyżej niż tradycyjne warzywa ekologiczne. Podkreślano przede wszystkim ich lepszy smak i zapach oraz atrakcyjny wygląd.